På väg!

Nu har resan startat! Vi sätter oss i tillrätta i Första klass och ger oss ut mot nya, oupptäckta mål liksom gamla och välbesökta. På vissa hållplatser stannar vi till lite extra när vi behöver upptäcka och uppleva lite mer. Ibland stannar vi bara till en kort stund för att påminnas om något vi redan varit med om. Vissa mål känns avlägsna och det är resan dit som är viktigast. Andra mål ligger nära och kanske kommer vi att återkomma till dem, då och då,för att bli trygga och hemmastadda. Just nu är vi 16 elever med på tåget. Alla kommer inte att göra exakt samma resa och heller inte besöka alla hållplatser vid samma tid. Var och en gör sin resa, i sin takt och på sina villkor. I slutändan kommer vi alla ha samma mål i sikte även om resrutten ser annorlunda ut. Som mentor i klassen tar jag plats i första vagnen, som lokförare och till min hjälp har jag en resurs som får bli vår konduktör. Förutsättningarna för denna gemensamma resa ser goda ut och vi hoppas att alla kommer med på tåget. Tag plats, var god stäng dörrarna. Nu kör vi!

IMG_0009-1.JPG

Lämna en kommentar