Om…

Veronie Lejonord

Veronie Lejonord, förstelärare, slöjdlärare och IKT-ansvarig

Jag arbetar på Stocksätterskolan i Hallsberg och har gjort så sedan 2004. Innan dess arbetade jag lite varstans i Hallsbergs kommun dock inom skola och barnomsorg. Jag började min bana som skolvärdinna 1981 och har varit gebitet troget sedan dess, med avbrott av studier, barnledighet mm.

Jag har förmånen att arbeta på en mångkulturell skola, där möten av olika slag sker varje dag. Här vilar en härlig stämning och andan är god, både bland elever och personal. Det finns alltid en vilja att utveckla, driva vidare och göra det allra bästa med de förutsättningar som finns och ibland lite till.

Sedan 2007 har jag varit IKT-ansvarig på min skola och har förmånen att få leda min skola i digitaliseringsarbetet och få vara en kugge i den utveckling vår skola ständigt befinner sig i. 2014 fick jag en förstelärartjänst med inriktning just mot IKT.

2015 tog jag klivet från klassrummet in i slöjdsalen och kombinationen av IKT och slöjd är helt oslagbar.

Är stolt över de utmärkelser som jag tilldelats:

  • Vinnare av årets klassblogg i Webbstjärnan 2014
  • Vinnare av årets klassblogg i Webbstjärnan 2015
  • Årets lärarpris, Webbstjärnan 2016
  • Brons årets klassblogg i Webbstjärnan 2018
  • Fyra hedervärda nomineringar till Guldäpplet 2015 – 18
  • Samt den finaste av alla:

 

Om den här sidan kan jag berätta att den är till för att rensa, sortera, reflektera, belysa och/men framförallt dela med mig av allt det där som jag får till mig och går och bär på. Jag har världens bästa jobb! Med eleverna, i klassrummet eller ute eller på väg mot lärande, i alla fall. För det är vad vi är, på väg. På väg mot nya hållplatser och mot nya mål. Vägen är krokig, backig och ibland väldigt lång men då passar vi på att lära oss nya saker på vägen, så att säga. Eftersom min slöjdblogg främst är ett verktyg för eleverna och för möjligheten att öppna upp till vår slöjdsal för alla som vill in och se vad vi gör, behövde jag en egen kanal där mina ord får plats. Tanken är att denna sida ska vara en källa till inspiration, beröra, påverka med ett och annat tips att ta med på vägen.

Upphovsrätt

De bilder som används på denna sida är, i första hand, mina egna fotografier och filmer. Jag har tillstånd från vårdnadshavare att publicera bilder och filmer på deras barn. Av mina egna  bilder och filmer på barnen och deras arbeten får inget kopieras och användas utan mitt tillstånd, se:

 Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 2.5 Sverige LicensCreative Commons-licens

Övriga bilder som används är bilder där upphovsmannen har gett sitt tillstånd eller de bilder, där det tydligt framkommer att de är fria att användas. Tanken är att i största möjliga mån använda oss av Creative Commons licensierat material.på nätet.

Musiken som används till bildspelen är hämtade från www.jamendo.com ochMultimediabyrån.

Till vissa av dokumenten använder jag Notebook som grund och därifrån finns det också bilder som ingår i licensen för programmet. I andra dokument återfinns bilder från Phillip Martin med användarrättigheter enligt http://www.phillipmartin.info/clipart/terms.htm.

Lämna en kommentar