ChatterPix

Det finns verkligen massor som jag har fått med mig och som jag gärna vill förmedla vidare från dagarna i London. Jag har försökt att anteckna och registrera i minnet sådant som jag direkt kände att detta har jag användning för i mitt dagliga arbete med eleverna. En av dessa saker är en app som heter ChatterPix.

Det är en enkel och gratis app där man skapar korta multimodala meddelanden. Det var en liten sjuåring på Shacklewell Primary School som artigt frågade mig om hon skulle lära mig hur jag kunde använda appen för att redovisa skolarbete. Tänk vad de kan de där små och vad mycket vi kan lära av dem. Själv såg jag mitt användningsområde direkt, kort, snabb och enkel dokumentation av elevernas slöjdalster. Just nu jobbar vi med ett gemensamt projekt i alla årskurser. Eleverna gör en egen-designad smiley som tillsammans med alla andras kommer att bilda ”skolans sol”, en gemensam utsmyckning av skolan. När de är klara fotar de sin smiley i ChatterPix och spelar in en kort beskrivning av den. Såklart publicerar vi sedan filmerna på vår slöjdblogg, slöjd-ikt.se. Jag ser många fördelar med att arbeta med dokumentation på detta sätt, bla är det lättillgängligt, det går snabbt, det finns kvar och det blir synligt för andra. Läs gärna vidare om ChatterPix, recension och beskrivning, påskolappar.nu. Här finns både tips och kopplingar till Lgr 11.

Ivrig som jag är satte vi igång direkt med använda ChatterPix i slöjdsalen. Eleverna hakar på direkt och kreativiteten flödar. Här kan ni se de första klippen.

Lämna en kommentar