Videoscribe – enkelt göra en animation för att illustrera något till din undervisning.

I den här appen för iOS kan du enkelt göra din animation för att illustrera något till din undervisning.

När jag hittar flippade lektioner på nätet som är utformade som en skrivande/ritande hand, som steg för steg leder mottagaren genom instruktionen, beskrivningen, informationen eller vad det nu är som ska delges, blir jag alltid lika fascinerad. När jag tog över textilslöjden på min skola bestämde jag mig för att ta reda på hur det går till och vilket verktyg som används. Dels därför att jag är nyfiken men också för att jag såg ett användningsområde som fyller ett behov. Appen, som på ett mycket enkelt sätt omvandlar egen text och bilder till en skrivande och ritande hand, heter Videoscribe. Den finns i en gratisversion men då går det inte att publicera filmen som görs. Senast jag kollade, 201119, kostade appen 12:- vilket verkligen är värt.

I textilslöjden finns det instruktioner som återkommer dagligen, varje lektion och ofta enskilt till varje elev. Om instruktionen eller förklaringen finns att tillgå på slöjdbloggen, på ett enkelt och inbjudande sätt,  kan eleverna själva repetera och befästa de kunskaper som ges muntligt på slöjdlektionen.

 

På Youtube finns det en hel del korta instruktionsfilmer hur det går till och här nedan finns ett av mina exempel hur jag använt appen samt ett elevexempel på skiss av t-shirt. Rekommenderar denna app varmt, det är så kul och spännande!

 

Lämna en kommentar