På burk

Att vara lärare är inte bara att fylla elever med kunskap och utveckla deras förmågor. Där finns så många som har en massa behov som behöver fyllas. Det kan vara allt från bordsskick till kramar. En del har stora glapp i sina sociala färdigheter och kompetens. Alla har inte fått med sig grundtryggheten och den där viktiga självkänslan. Det är inte lätt att hinna med och se alla behov och än mindre lätt att fylla igen de hål som finns. Samtidigt är det lite av kryddan i jobbet, en utmaning som ger mer än det tar. Visst önskar jag ibland att alla dessa grundförutsättningar skulle finnas på burk. Tänk att gå ner till Netto och välja bland hyllorna, lite trygghet, självkänsla, omtanke, omsorg, hyfs och vett samt kärlek. Lägga dem i korgen och ta med dem till jobbet. Sedan är det bara att fylla på. Tänk om!

2015-04-26 16.55.11

Lämna en kommentar