Matteva – samling matematikövningar på webben

Matteva är en samling matematikövningar på webben med över sextio olika program. Programmen är helt gratis och kan fungera som ett komplement även om skolan har tillgång till annat digitalt undervisningsmaterial. Det behövs ingen registrering men läraren kan ändå hålla koll på elevernas arbete, eftersom det är möjligt att skicka in resultat till läraren via e-post.

Ansvarig bakom Matteva heter Alva Grönqvist och har varit matematiklärare i Lovisanejdens högstadium sedan 2003. Hon har en bakgrund som programmerare under 1970- och -80-talen. Matteva är hennes hobbyprojekt, som hon har utvecklat utifrån egna behov i drygt tio år.

Matematikövningar på dator är som bäst när det gäller rutinövningar. Eleven kan snabbt göra många repetitioner med ögonblicklig feedback. Matteva består mest av sådana övningar, men det finns också spel, demonstrationer och laborativt material i digital form.

”De program som jag tycker är allra nyttigast för inlärningen är Ekvationer 1, 2 och 3. Med tanke på den fortsatta skolgången är det otroligt viktigt att eleverna lär sig att lösa ekvationer. Matteva ger möjlighet till mekanisk träning med stigande svårighetsgrad.”

Klicka här och skapa fantastiska symmetri-konstverk tillsammans med era elever. På ”mattesidan.finns mängder med matematikövningar och det finns en hel del matnyttigt att använda, min favorit är ”bråk-sidan”

 

Lämna en kommentar